2010. március 22., hétfő

A Homlokcsakra – A Harmadik szem

Érdekessége, hogy ehhez már nem tartozik elem, mert az anyagi síkon túl van. Érzékelése a hatodik érzék, ide sorolható a megérzés, avagy intuíció is. A hozzá tartozó testrészek az agy, az arc és az orr, színe az ibolya. Kulcsmondata: Felelős vagyok az életemért. (hm)

Kulcsfogalmai továbbá a bizalom, a felismerés (avagy AHA érzés), a tiszta érzékelés, és itt lakik a lélek is.

A harmadik szem az a „szervünk”’ amivel nem a fizikai világban látunk. Nem kell ide nagyon transzcendentális dolgokat kötnünk, hanem gondoljunk azokra az esetekre, amikor megérezzük, ha egy szerettünk nincs jó passzban, amikor csak úgy a semmiből zseniális ötletünk támad, amikor hirtelen megértjük az összefüggést dolgok között. Ezt hívják belső látásnak.

Ellensége az a részünk, aki éppen dagadozik attól, hogy ennyit emlegetjük: az EGO. Ő az a rész, aki racionálisan jól megmagyarázza, hogy miért hülyeség is az ami „beugrott”, „csak az jutott eszembe, hogy”. Kikapcsolni nem tudom hogy lehet, még nem sikerült. Jó eszköznek tűnik az, hogy figyelj, mikor milyen érzés van benned, amikor a belső hangod szól és milyen érzés az, amikor az EGO dumál. Általában visszafele pörgetve meg lehet elég határozottan mondani, hogy éppen kinél volt egy gondolat közben a mikrofon. Nagyon fontos, hogy megtanuld felismerni pontosan a benső hangodat, bár ebben a nagyon zajos világban nem mindig könnyű. Egy biztos, megéri a melót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése