2010. március 15., hétfő

Torokcsakra – Első fejezet

Kis emlékeztetőül, ott található ahol a nyak belefut a törzsbe, a két kulcscsont találkozik, az a kis mélyedés. A hozzátartozó testrészek a gége, a hangszálak, a nyak és maga a száj (juhéj, végre egy indok miért költöttem a napokban fél vagyont négy gyönyörű rúzsra). :) A csakra színe a kék (torokgyulladásnál remek trükk a kék sál viselése, illetve lányoknak a kék ékszer). Asztrológiai megfelelője az Ikrek-Nyilas tengely.
A fogalmak tekintetében ide tartozik a hiteles, őszinte kommunikáció, az érzések és a gondolatok összehangolása, valamint az önuralom, a beszéd-hallgatás egyensúlya, a fülelés.
A kommunikáció alatt nem feltétlenül a beszédkészséget értem, hanem azt a képességet, hogy tudjuk teljesen nyitottan befogadni saját és mások valódi szükségleteit, igényeit, érzelmeit, információit, illetve ezeket ki is tudjuk közvetíteni a lehető legpontosabban a külvilág felé; nem csak beszéd, hanem minden egyéb csatornán keresztül is. Ugyanide tartozik számomra a belső kommunikáció, azaz első lépésben legalább saját magunknak merni megfogalmazni mi az ami éppen hiányzik, mi az amit az adott pillanatban pontosan érzünk, vagy hogyan is hangoznak a gyorsan elkergetett gondolatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése